pátek 5. dubna 2013

Nejlepší kniha o podnikání, kterou jsem kdy četl

Doslova revoluční pohled na styl podnikání nabízí útlá knížka, která se mi dostala v uplynulých dvou dnech do ruky. Ano, dá se to přečíst jedním dechem. Autoři Jason Fried a David Heinemeier Hansson do 27 000 slov vtěsnali to nejdůležitější, co je dobré pro svoji malou firmu (ne)udělat. Pokud Vám jsou jména povědomá, tak to asi bude tím, že jim (hlavně Davidu Heinemeierovi) vděčí programátorský svět za open source framework RubyOnRails. O jejich dalších aplikacích jako Basecamp, Highrise, Bacpack, Ta-da List a Whiteboard jste už možná také slyšeli nebo je dokonce používáte. V současnosti  má jejich firma 37signals obrat v milionech dolarů a poměrově vzato hodně málo zaměstnanců.

Obrázek na přebalu knihy vystihuje přesně to, co by jste měli udělat s nabubřelou byrokracií a svazujícími procesy ve firmě
Po přečtení možná zjistíte, že nepotřebujete samozvané "SEO mágy", PPC kampaně a drahou provozovnu k tomu, aby jste už konečně vytvořili něco použitelného a dokázali to úspěšně prodat. Místo nabírání dalších zaměstnanců bude asi lepší se s některými rozloučit. Dokonce bude dobré se rozloučit i s některými zákazníky. A abych nezapomněl, naučte se říkat ne. Budete štastnější. To vše a mnohem více se dočtete v knize RESTART od Jasona Frieda a Davida Heinemeiera Hanssona.

Odkazy


  • 37signals - stránky firmy, která nám dala mimo jiné framework RubyOnRails a tuto knihu
  • Signal vs. Noise - blog firmy 37signals - hodně zajímavé čtení

Žádné komentáře:

Okomentovat