sobota 30. března 2013

Jak jsem měl zamlžené fotky na Galaxy S - výměna krytu čočky fotoaparátu u Galaxy S

Můj telefon Samsung Galaxy S je už stařec - chtěl jsem ho odepsat, ale po jarním faceliftu dostal další šanci. Posuďte sami.

Nejvíce mne štval poškrábaný kryt čočky kamery - častým nošením v kapse i při práci bez jakéhokoliv krytu došlo k poškrábání krytu čočky, takže fotky byly prakticky nepoužitelné a jakoby zamlžené. Ukázalo se, že výměna není žádný problém a zvládl jsem ji za 12 minut i bez toho, abych měl předchozí zkušenosti s rozebíráním Galaxy S.
Kryt čočky a ochranný rámeček pro fotoaparát telefonu Samsung Galaxy S
Čočku můžete objednat třeba na ebay za rozumný peníz nebo klidně u mne. Pak stačí už jen šroubovák a kousek plastové destičky (třeba trsátko) na rozloupnutí krytu. Po povolení 7-mi šroubků stačí kryt rozlousknout. Potom násilím odstranit starý kryt čočky a vlepit nový. Nyní jsou fotky opět jako z nového telefonu a já s ním po upgradu firmware na Android ICS určitě zase nějaký čas vydržím. Celý proces výměny krytu čočky jsem neuměle zachytil na video. Zároveň jsem vyzkoušel pro editaci videa online editor Youtube - a jeho automatickou úpravu jasu a barev. V druhé části videa se můžete přesvědčit, že to nefunguje úplně ok a je lepší používat manuální volby. Předělávat to už nebudu, návod jak rozebrat Galaxy S je to snad dostatečný :-)



Nový kryt čočky jsem vyzkoušel vyfocením velikonoční výzdoby

Zamlžené fotky kvůli poškrábanému krytu jsou minulostí

2 komentáře:

  1. Děkuji za návod a inspiraci.
    V servisech za to chtějí od 750 do 1000 kč
    Na Ebay mají kompletní všechny kryty do 300.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, máte i nový kryt čočky pro samsung galaxy S III ? popř. jaká by byla cena? děkuji Kristýna

    OdpovědětVymazat