úterý 12. března 2013

Pozemní televize v tabletu nebo mobilu - konečně to funguje

Tablet nebo chytrý telefon je super hračka, jen ta pozemní televize mi v něm nějak chyběla. Byl jsem mile překvapený, když jsem objevil zařízení pro příjem DVB-T signálu pozemní televize, které umí zajistit příjem pro mobilní telefon nebo tablet. Zázrak se jmenuje Tivizen. Je několik variant, nejuniverzálnější je zařízení, ke kterému se připojíte přes wifi a můžete sledovat televizi prakticky nezávisle na platformě (bezplatné aplikace dostupné na Google Play i Apple App Store). Dále je k dispozici řešení přesně na míru pro iPad nebo tablet Samsung Galaxy a také několik univerzálních modulů s USB prakticky pro každé zařízení s Androidem.

Rozhodl jsem se pro "Bezdrátový DVB-T tuner icube Tivizen nano pro iOS a Android, WLAN" v bílé barvě. Přijde mi jako nejuniverzálnější díky připojení přes wifi. Nechci ho nikde přenášet, ale chci mít doma možnost pustit si televizi na tabletu :-).

Tivizen nano je balený v pěkné nevelké krabičce
Po rozbalení mě překvapilo, jak je nová hračka malá. Trochu nepříjemný je černý USB kabel dodávaný k bílému zařízení, ale na to se dá asi zvyknout.

Anténa se dá zasunout do zařízení, při provozu musí být ale pochopitelně vysunutá

Návod je strohý, ale vůbec to nevadí. Aplikace je na ke stažení na Google Play a to stačí :-) 

Zadní strana zařízení se zasunutou anténou
Aplikace na Google Play je zde.

Co se týče funkčnosti tak po dobu psaní tohoto článku, to fungovalo dobře. Déle jsem to zatím netestoval, ale nemyslím, že by měl být nějaký problém.

Nakonec si můžete některý z Tivizenů koupit i u mě, pokud mi chcete udělat radost :-) Odkazy do eshopu jsou níže.

2 komentáře:

  1. Tak tohle je paráda, ale koupil bych to tak za 850 kc :-) : http://www.puhy.cz/dvb-t-tuner-icube-tivizen-pico-pro-android-59829.html#axzz2TBHnp6Ec

    OdpovědětVymazat
  2. Mám to, ale nikde jsem ještě nevyužil. Když by se mě to hodilo, tak nemám signál DVB-T

    OdpovědětVymazat