sobota 9. března 2013

Už Vám také volali? Doménoví podvodníci!


Ve čtvrtek jsem měl poněkud nepříjemnou zkušenost. Obrátila se na mne klientka, že jí volala paní z registrace internetových domén ... "někdo z Vašeho města (asi konkurence) si chce registrovat doménu s Vaším jménem a my jsme tak hodní, že Vám voláme a doménu raději prodáme Vám".

Myslel jsem, že to už je provařené, nicméně nyní již obvolávají i malé živnostníky na malém městě a asi jim naskočí kde kdo.

Konkrétně paní z firmy Registrace internetových domén s.r.o. do telefonu říkala (když jsem jí pak na základě žádosti klientky volal), že někdo z místa bydliště si chce zaregistrovat doménu na její jméno. A ne jen jednu, zrovna více variant cz, eu, net ... atd.

Když jsem jí oponoval, že registrátor cz domén je spíše CZ NIC než oni a kde že vzala kontaktní údaje, začala být podrážděná. Poté jsem jen sdělil nezájem - naštvaně zavěsila a předtím ještě sykla: "já to jdu tedy registrovat pro konkurenci". :-)

A na čem že tato firma vydělává? Pochopitelně tyto domény neprodává za běžné ceny. Za to, že Vám doménu prodají "přednostně" si přidávají slušnou marži.

Je to už tři dny a inkriminovaná doména je stále volná :-). To je ale překvapení. Tak až Vám budou volat z čísla +42024755206 vězte, že to asi nemá cenu ani brát.

Na internetu lze najít už několik let staré články o stejné firmě, nebo minimálně firmě se stejným jednatelem.

Podle informací, které jsem dohledal z veřejně dostupných zdrojů je jednatelem firmy Registrace internetových domén s.r.o. jistý Fin. Neboli bílý kůň. V historii zápisů k tomuto subjektu lze nalézt i vazbu na jistou osobu, která již figurovala v podobné firmě Česká doménová centrála.

Pokud Vás to zajímá, výpis z obchodního rejstříku zmíněné firmy naleznete zde.

Třeba zde je několik let starý článek, kde je to pěkně popsáno.

Tento business však asi stále dobře funguje, tak pozor na ně!

1 komentář:

  1. no je to otres,jak nekteri se snazi vydelavat...misto aby se naucili neco, za co penize inkasuji zaslouzene, tak vymysli tyto iiicoviny:( smutne

    OdpovědětVymazat